5 augustus 1949: Weerter Sportweek

Wielerwedstrijd Emmasingel Weerter Sportweek 1949 - GAW Beeldbank Gebeurtenis869

Met nog drie dagen te gaan is de Weerter Sportweek nu al een doorslaand succes meldt Kanton Weert op 5 augustus 1949.

De sportweek is op 30 juli ingezet met een ballonwedstrijd voor de jeugd. Er volgt dan een keur aan sportwedstrijden. Onder meer zijn er de zwemkampioenschappen voor dames, heren en heren junioren en dames junioren. Verder is er een viswedstrijd. De beoefenaars van de tafeltennissen hebben hun Weerter kampioenschappen gehouden.

De edele handboogsport is ook beoefend, want ook daar zijn de Weerter kampioenschappen inzet van de wedstrijden. De wielrenners hebben hun rondes afgelegd op een parcours op de Emmasingel.

Maar de Weerter Sportweek gaat nog door tot en met 8 augustus.
Er wordt nog een heuse stadsloop georganiseerd door de Atletiekvereniging Laar, er zijn schietwedstrijden voor schutterijen en voetbalwedstrijden op de terreinen van  Zwart-Wit. Ook de duivensport wordt niet vergeten want er is een wedstrijd tussen Ouvrain (F) en Weert.

De atletiekwedstrijden op de sportvelden van Wit-Zwart sluiten op maandag 8 augustus de activiteiten af. Op de loopnummers zal, weliswaar buiten mededinging, de ‘Vliegende huisvrouw’ Fanny Blankers-Koen meedoen.

Tijdens de Weerter Sportweek wordt gecollecteerd voor een ‘Herdenkingsmonument’ dat geplaatst moet worden op de begraafplaats aan de Molenstraat.

BRONErfgoedcluster Weert : Het Kanton Weert 5 augustus 1949
Vorig artikelOp stap met Iris, aflevering 5
Volgend artikelOp stap met Iris, aflevering 6