Nog geen doorstroom van leerlingen op het AZC naar het reguliere onderwijs

WEERT – Dit jaar stromen er nog geen leerlingen van Het Kwadrant op het AZC door naar het reguliere onderwijs. Dat liet het LVO Weert weten na vragen van Midden Limburg Actueel.

Begin dit jaar is het onderwijs op het asielzoekerscentrum in Weert gestart. 246 leerlingen gingen in Weert van start, waarvan 150 in het basisonderwijs en 96 in het voortgezet onderwijs. Het merendeel van de kinderen, 81%, heeft de Syrische nationaliteit,  de overige 19% bestaat uit vijftien verschillende nationaliteiten.

Kinderen leren snel. Eerste prioriteit was natuurlijk de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. In de praktijk komt het regelmatig voor dat kinderen na ongeveer negen maanden onderwijs al door kunnen stromen naar het reguliere onderwijs. In Weert is dit nog niet het geval en dat heeft ook te maken met het feit dat niet alle families lang in Weert blijven. Op dit moment is er een aantal families die zich hier gaan vestigen en van deze families zijn de kinderen nog niet zover dat ze het volgend jaar door kunnen stromen naar het reguliere onderwijs. Zodra ze er klaar voor zijn zullen ze in de loop van het volgend schooljaar hun eerste stappen zetten op de reguliere scholen in de omgeving.

Vorig artikelVoetbalteam Azc Weert wint COA Cup Zuid
Volgend artikelOp stap met Iris, aflevering 1