Leerlingen Het Dal en Azc Weert als filmsterren op de rode loper

WEERT – De afgelopen maanden hebben leerlingen van basisschool Het Dal en kinderen van het Azc Weert deelgenomen aan een filmproject, met als thema ‘Wie ben jij’. Dit resulteerde in een zestal korte films, welke woensdag in de filmzaal in RICK werden getoond. De ‘acteurs’ en crew die aan de producties meededen, werden als echte sterren op de rode loper verwelkomd.

De filmpjes laten het dagelijks leven zien van kinderen in Weert met als thema’s vrije tijd, sport, eten, familie, natuur en dieren.

Het initiatief voor het filmfestival is afkomstig van filmmaker Eric Creemers. Naast de zes filmpjes gemaakt door de kinderen, werden ook twee producties getoond van Syrische filmmakers, Alhassan Said Youssef en Obada Fatta, die momenteel in het Azc in Weert verblijven.

Vorig artikelPlasterk grijpt niet in in, Heijmans gaat vrijuit
Volgend artikelTreinverbinding Weert-Antwerpen stap dichterbij