Bouw hotel langs A2 in Nederweert opgeschort

NEDERWEERT/WEERT – Rosvelt Onroerende Zaken, de partij achter het nieuwe hotel in Nederweert, heeft het college in een brief laten weten de bouw van het hotel op te schorten totdat duidelijk is dat er geen Van der Valk hotel komt in de directe nabijheid. De brief is vorige week door de gemeente Nederweert ontvangen.

Voorlopig wordt er geen aanvang gemaakt met de bouw van het hotel in Nederweert. In een brief aan de gemeente schrijft dhr. Loverbosch van Rosvelt Onroerende Zaken het volgende:

‘Tot onze grote spijt hebben wij moeten besluiten de start van de bouw op te schorten totdat duidelijk is dat er geen Van der Valk hotel komt in de directe nabijheid. In de tussentijd zullen wij met alle (juridische) middelen trachten de bouw van dat hotel tegen te houden. Wij vertrouwen erop dat ook de gemeente Nederweert dezelfde insteek blijft kiezen’.

In de brief laat Loverbosch verder weten verbijsterd te zijn over de vasthoudendheid waarmee het college van B&W van Weert meent de afspraken zoals men die met Nederweert heeft vastgelegd in een convenant simpelweg terzijde kunnen schuiven om zo de deur te openen voor de komst van een Van der Valk in Weert.

De huidige investeringen van Rosvelt Onroerende Zaken liggen al rond de 5 miljoen euro. Het leisure centre was de voorloper voor de komst van het hotel. Nu eindelijk na jaren het leisure centre een gezonde exploitatie kent was het tijd voor de volgende stap en dat is de bouw van een hotel. De eerste paal moest de eerste helft van dit jaar de grond in gaan. Maar zolang de plannen in Weert nog in de lucht zijn gaat dat niet gebeuren, dat zou volstrekt onverantwoord zijn, aldus Loverbosch. Er is simpelweg geen capaciteit voor én een hotel in Nederweert én een hotel in Weert op slechts 400 meter afstand. Bovendien zet Weert ook nog in op een Chinahotel. Volgens eerdere berekeningen is dat een forse overschrijding van de beddencapaciteit.

Rosvelt Onroerende Zaken heeft ook het college van B&W van Weert aangeschreven. Partijen verschillen fundamenteel van mening. Wethouder van Eersel heeft begrip voor de situatie van Rosvelt Onroerende Zaken en heeft toegezegd dat hij zich nader zou beraden en vóór de zomer op de kwestie terug zou komen. Daar wordt met grote belangstelling naar uitgekeken

Vorig artikelFietsproject op AZC Weert
Volgend artikelPlasterk grijpt niet in in, Heijmans gaat vrijuit