Fietsproject op AZC Weert

WEERT – Het AZC Weert start met een fietsenproject, waarbij fietsen worden opgeknapt en beschikbaar worden gesteld voor bewoners.

Het project is voortgekomen uit een plan om gevonden fietsen in Weert te ruilen met een andere Limburgse gemeenten. Omdat de gemeenten, in tegenstelling tot Weert, een bedrag per fiets tellen, doet Weert niet meer hier aan mee. Er werd vervolgens contact gelegd met het COA en de locatiemanager van het AZC Weert. Gebleken is dat AZC’s fietsen, veelal opknappers, voor een klein bedrag kopen. Ook het AZC Weert wil hier aan meedoen. Dat betekent dat fietsen binnen het fietsproject op het AZC Weert door asielzoekers opgeknapt worden om ze vervolgens aan de asielzoekers op het AZC beschikbaar te stellen.

Vorig artikelStaatssecretaris wijst verzoek Heijmans af om Syrisch gezin bij elkaar te houden
Volgend artikelBouw hotel langs A2 in Nederweert opgeschort