Tbc-besmetting in AZC Weert

WEERT – Een bewoner van het asielzoekerscentrum in Weert is mogelijk besmet met tuberculose (tbc). Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft dat maandagavond desgevraagd bevestigd.

Volgens een woordvoerder is een standaard GGD-protocol opgestart om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Het is op dit moment nog onduidelijk om welke variant van tbc het gaat: de gesloten, of besmettelijkere open soort.

De besmetting in het azc is eind vorige week ontdekt. Burgemeester Jos Heijmans van Weert is toen meteen door het COA ingelicht.

Tbc komt jaarlijks bijna 900 keer voor in Nederland. Asielzoekers behoren in Nederland volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) tot de risicogroep. De ziekte is goed te behandelen, maar kan bij te late ontdekking dodelijk zijn.

 

Vorig artikelVeiligheid rond AZC in het geding
Volgend artikelOpen tbc bij kind in AZC