Missie en ijver van Trein Weert-België

WEERTERLAND – De missie en ijver van Trein Weert-België, Trein Tram Busen Rover is om de IC trein Antwerpen-Mol-Hamont te laten doorrijden tot in Weert, zodat er eenvolwaardige, grensoverschrijdende, internationale en rechtstreekse reizigersverbinding komt tussen Antwerpen en Weert. Er ligt sinds 1879 een spoorlijn tussen Antwerpen en Weert (op enkelspoor gebracht in 1948 tussen Mol en Weert).

www.facebook.com/TreinWeertBelgie 

Het gedeelte Neerpelt-Weert is in 2007 volledig opgeknapt met nieuwe ballast, dwarsliggers en rails, maar momenteel rijdt er geen enkele reizigerstrein over. Mits kleinere aanpassingen kan de IC-verbinding met 9 km verlengd worden van Hamont naar Weert. Aan een snelheid van 120 km/u zitten je dan aan een rijtijd van een 7 à 8 minuten. In Hamont staat de trein momenteel een 40-tal minuten stil, met draaiende motoren.

Op die tijd kan de trein gerust heen en terug rijden tussen Hamont en Weert.Wat nog beter is, is de elektrificatie Mol-Hamont(grens) en Hamont(grens)-Weert. Dieseltreinen zijn vervuilend en maken meer lawaai dan elektrische treinen, die op hun beurt stiller en veel milieuvriendelijker zijn. Met elektrisch materieel heb je tenslotte ook meer mogelijkheden qua inzet (enkeldeks- of dubbeldeksmaterieel). We hopen dat de elektrificatie wordt opgenomen in het komende investeringsplan van de NMBS en daadwerkelijk wordt uitgevoerd.Oproep.

Open hier >> de Pdf

Ben je OV-gebruiker (pendelaar voor woon-school- of woon-werk-verkeer ofrecreant)? Heb je familie, vrienden, kennissen, klas/studiegenoten, collega’s,…die benieuwd zijn naar de evolutie van de Trein Weert-België? Deel en like onzeFacebook-pagina, kom regelmatig ‘ns kijken. Lees de laatste nieuwtjes,actualiteit en acties, bekijk de fotoalbums. IJver samen met ons mee naar eenvolwaardige reizigersdienst Weert-België (Weert-Antwerpen, via Hamont-MolLier).Voor meer informatie kan je terecht via:

Email: [email protected] 

Vorig artikelHulpdiensten weer naar melding bij AZC
Volgend artikelSchurft geconstateerd in AZC Weert