Mark M. weer terug naar de cel

WEERT/DEN BOSCH – Mark M. zit voorlopig nog in de cel. Zijn advocaat Kuijpers wilde dat Mark M. voorlopig op vrije voeten wordt gesteld, maar daar is de rechter het niet mee eens.  De rechtbank in Den Bosch ziet genoeg ernstige bezwaren om Mark M. langer vast te houden.

Volgende zittingen staan gepland voor 5 april, 1 juni en 30 augustus

Er is nog zoveel onderzoek nodig dat Mark M. voorlopig in hechtenis blijft. Ook het gevaar voor herhaling acht de rechtbank hoog. In het lopend onderzoek wordt nieuwe informatie verwacht die weer opnieuw tot onderzoek leidt. Het vluchtgevaar van de verdachte acht de rechtbank niet zo groot.

De eerstvolgende pro forma zitting staat gepland voor 5 april. Ook komt er een zitting op 1 juni en 30 augustus. Het is nog niet duidelijk of dit pro forma of regiezittingen worden. Het onderzoek zal naar verwachting dan nog niet klaar zijn, maar de verdachte moet elke drie maanden voor de rechter verschijnen.

Naast Mark M. stond vandaag ook zijn handlanger Mark S. voor de rechter. Ook hij komt voorlopig niet op vrije voeten. Mark S. wordt door justitie gezien als de informatiemakelaar. Een tussenpersoon tussen de Weerter politiemol en de criminelen. Mark S. komt uit Eindhoven.

Vorig artikelVolgens OM heeft Mark M. ruim 8 ton verdiend
Volgend artikelVeel bezwaren locatie Heijmans One woningen