Politie onderzoekt Oekraïense activiteiten Mark M.

De politie onderzoekt mogelijke criminele activiteiten van politiemol Mark M. in Oekraïne. Volgens NRC Handelsblad heeft het Openbaar Ministerie een verzoek tot rechtshulp ingediend bij Oekraïne.   

Mark M. uit Weert werd in september opgepakt op verdenking van corruptie, plichtsverzuim en witwassen. M. had toegang tot gevoelige informatie bij de politie. Hij kon ook nog bij die informatie nadat hij niet door een screening van de AIVD was gekomen. Dat kwam doordat de politie was vergeten zijn inlog-autorisatie te blokkeren.

Het is niet duidelijk welke informatie de politiemol verkocht. In de zaak werd deze week een man aangehouden op verdenking van omkoping. Hij zou informatie van Mark M. gekocht hebben.

MH17

Volgens NRC Handelsblad zou M. de afgelopen jaren geregeld bijeenkomsten in Kiev hebben georganiseerd met leden van de Brabantse onderwereld. Het OM kan niet ingaan op de vraag waarom het onderzoek zich nu richt op Oekraïne.

Onder meer wordt bekeken of hij informatie uit het politieonderzoek naar het neerstorten van vlucht MH17 probeerde te verkopen. “Maar wij hebben geen harde indicatie dat er MH17-informatie is gelekt. Tot nu toe”, zegt een opsporingsambtenaar in NRC Handelsblad.

Bron: www.nos.nl

Vorig artikelMan uit Geldrop opgepakt in onderzoek naar politiemol
Volgend artikelMark M. verkocht informatie voor 250 euro per maand