28-jarige Mark M. uit Weert is verdachte agent

WEERT – RTL Nieuws maakt zojuist op de website bekend dat de 28-jarige Mark M. uit Weert de agent is die ervan wordt verdacht politiedossiers te hebben verkocht aan criminelen. Lees hieronder het bericht van RTL Nieuws.

Hij reed in een Porsche Cayenne, ging regelmatig met vakantie en had tonnen cash in huis. De 28-jarige Mark M. uit Weert, de agent die ervan wordt verdacht politiedossiers te hebben verkocht aan criminelen, leefde als een koning.

Op 29 september pakten agenten een 28-jarige collega op. Bij de huiszoekingen vonden ze 235.000 euro. De agent zit nu vast op verdenking van corruptie, plichtsverzuim en witwassen. Hij zou geheime informatie hebben verkocht aan de onderwereld. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt nu dat het om Mark M. gaat.

Het nieuws over de aanhouding sloeg in als een bom in het Limburgse Weert, waar hij in het centrum woont. Bekenden wisten al snel dat het om M. ging. Sinds het moment van de arrestatie nam hij zijn telefoon niet meer op. Dat is niet zo gek: hij zit in ‘volledige beperkingen’: hij mag met niemand contact hebben.

‘Hij verdient wel goed bij de politie’
M., getrouwd met een Oost-Europese vrouw, is al negen jaar in dienst bij de politie. Daarvoor werkte hij voor Nieuwsweert.nl, een site over lokaal nieuws. Hij was als fotograaf gespecialiseerd in het zogenoemde 112-nieuws: brand en ongelukken. Maar zijn nieuwe baan leek een stuk beter te betalen, vertelt een oud-collega aan RTL Nieuws: “Hij is gestopt met de site omdat hij bij de politie ging werken. Maar toen hij in een Porsche Cayenne reed, dachten wij: ‘Het verdient wel goed bij politie’.”

Intussen had M. zich ook tot een ondernemer ontwikkeld. Rond de tijd dat hij begon als agent, startte hij het bedrijf Fur International. Het bedrijf handelt in bovenkleding van en naar Oekraïne. Begin dit jaar begon hij nog een ander bedrijf: Drive-R, volgens het handelsregister een zaak die auto’s verhuurt.

Luxe leven
Maar justitie vermoedt dus dat M. nog een andere bron van inkomsten had: het verhandelen van geheime informatie aan criminelen. Hoe hij precies aan zijn geld kwam, was niet duidelijk voor een kennis, die anoniem wil blijven. Maar het luxe leven van M. begon wel steeds meer op te vallen: “Hij leidde een luxe leven, ging vaak op vakantie naar Curaçao en de Dominicaanse Republiek en droeg dure horloges.”

Dat M. uiteindelijk is opgepakt, verbaast de kennis eigenlijk niet: “Het is raar dat hij niet eerder tegen de lamp is gelopen.” De agent zit nu 14 dagen in de cel. Hij hoort later vandaag van de rechter of hij nog langer vast moet blijven zitten. (Bron: RTL Nieuws) 

Vanmiddag bepaalde de rechter-commissaris dat Mark M. en zijn handlanger nog drie maanden vastgehouden mogen worden. Momenteel onderzoekt de rijksrecherche wat M. aan informatie gelekt heeft.

 

Vorig artikelBurgemeester Heijmans bij DWDD gemist? Kijk het terug
Volgend artikelCDA Nederweert: afspraken nakomen hotelontwikkeling