Weerter verenigingen adopteren textielcontainers

WEERT – Tussen 18 en 31 oktober worden alle groene Reshare textielcontainers in Weert vervangen. De nieuwe containers worden vanaf 1 november met de hand leeg gemaakt door plaatselijke verenigingen. Zij brengen de zakken textiel naar de Sponsorwinkel. Verenigingen die hieraan meewerken ontvangen per kilo textiel een vergoeding. Een extra bron van inkomsten dus voor de vereniging of basisschool.

Local4local Het samenwerkingsconcept tussen Reshare van het Leger des Heils, gemeente Weert en Punt Welzijn is uniek in Nederland. Het local4local principe is de grootste kracht. Door uw oude textiel in de containers te gooien steunt u het Weerter verenigingsleven. Een deel van de opbrengst gaat namelijk direct naar de vereniging die de container leegmaakt, het andere deel gaat naar het Samenfonds. Op het Samenfonds kunnen alle Weerter verenigingen en organisaties die een maatschappelijk versterkend initiatief hebben een beroep doen. In 2016 zijn er 32 activiteiten en projecten ondersteund. Hoe kunt u helpen? Doneer uw textiel! Goed voor de verenigingen en voor het milieu. Uw ‘goede’ tweedehands kleding kunt u het beste direct naar de Sponsorwinkel brengen of buiten zetten op de gezette tijden dat de vereniging huis aan huis textiel komt ophalen in uw buurt. In de textielcontainers mag zowel nog draagbare kleding als oude of versleten textielresten, huishoudelijk textiel, kledingaccessoires, zachte knuffels, dekbedden en kussens (mits niet al te erg vervuild). Zelfs uw versleten onderbroek is dus geld waard! De Sponsorwinkel Weert Textiel dat ingeleverd is bij de Sponsorwinkel of huis aan huis is opgehaald door een vereniging, wordt door het sorteerteam uitgepakt, nagekeken en gekeurd.

Goede kleding wordt verkocht in de Sponsorwinkel gelegen aan de Dr. Schaepmanstraat 17 te Weert, tegen zeer lage prijzen (max. € 6,-). De Sponsorwinkel bestaat 10 jaar en heeft in die periode ruim € 450.000 gedoneerd aan vrijwilligersinitiatieven in Weert e.o.! Reshare Tweedehands kleding die niet verkocht wordt en textiel uit de Reshare containers, gaan naar een sorteercentrum van Reshare (Leger des Heils). Reshare verkoopt een deel van de textiel of doneert het aan ontwikkelingslanden of rampgebieden. Het deel textiel dat niet meer te gebruiken is, wordt verkocht aan recycle fabrieken die er bijvoorbeeld isolatiemateriaal van maken. Boete en melden De containers zijn niet bedoeld voor huisvuil of andere zaken dan textiel! Het is niet fijn voor de vele vrijwilligers en het levert ook nog eens een boete op. Constateert u dat er huisvuil of andere zaken bij de container ligt, meld dit op [email protected] Containers Sommige textielcontainers krijgen een nieuwe locatie. Gekeken is om in iedere wijk minstens één textielcontainer te hebben staan. Op www.samenfonds.nl/steun-ons/ staan de locaties van de inzamelpunten en de data voor het ophalen van het textiel huis aan huis door de plaatselijke verenigingen. Enkel de groene Reshare containers met het logo van het Leger des Heils en de het Samenfonds hebben een vergunning. Textiel uit deze containers komen ten goede van het lokale verenigingsleven. Indien u een ‘illegale’ textielcontainer ziet, zouden wij het op prijs stellen als u dit meldt op [email protected] Wilt uw vereniging ook extra bijverdienen? De Gemeente Weert heeft de gehele textielinzameling gegund aan Punt Welzijn. Indien uw vereniging ook een zakcentje wil bijverdienen door bijvoorbeeld een textielcontainer te adopteren, kunt u contact opnemen met Wendy van Someren, [email protected] Het zelf organiseren van een textielactie is niet toegestaan.